خوانا

پایگاه خبری تحلیلی

» . . .

آخرین اخبار

تاریخ انتشار : ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴
کد خبر : 14482
Share

حیاتی:10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خرمشهر زیرکشت پاییزه می رود

فرماندار خرمشهر با تاکید بر لزوم تامین آب و نهاده های کشاورزی برای کشت پاییزه گفت: 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خرمشهر زیرکشت پاییزه می رود.

 فرماندار خرمشهر با تاکید بر لزوم تامین آب و نهاده های کشاورزی برای کشت پاییزه گفت: 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خرمشهر زیرکشت پاییزه می رود.
'ولی اله حیاتی' روز سه شنبه در نشست شورای کشاورزی خرمشهر در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان افزود: باید تمهیدات لازم برای کشت به موقع اراضی یاد شده اندیشیده شود.
وی با تاکید بر تعامل و همکاری دستگاه های اجرایی با کشاورزان اظهار کرد: دستگاه ها، کشاورزان را از آغاز کشت تحت فشار قرار نداده و آنها را مجبور به پرداخت بدهی ها نکنند.
فرماندار خرمشهر افزود: دستگاه های اجرایی این بدهی ها را به صورت اقساط از کشاورزان دریافت کنند تا به آنها فشار وارد نشود.
وی در خصوص تامین آب یکهزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی خرمشهر گفت: نشستی هفته آینده در مورد تامین آب این اراضی با نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی و مسوولان مربوطه برگزار می شود.
حیاتی خواستار توجه ویژه شرکت نفت برای تامین سوخت کشاورزان شد و افزود: نظارت شرکت نفت بر دستگاه های سوخت رسان ضروری است.
وی با تاکید بر لزوم جذب اعتبارات مکانیزاسیون اظهار کرد: این اعتبارات باید به صورت 100 درصد جذب و پرونده هایی به میزان اعتبار تخصیص یافته برای شهرستان تشکیل شود.
فرماندار خرمشهر با اشاره به اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی افزود: آمار این طرح مبنای تصمیم گیری کلان در بخش کشاورزی است لذا همه ادارات و سازمان های دولتی باید در این زمینه همکاری کنند.
وی در خصوص شماره گذاری وسایل نقلیه کشاورزی گفت: ماموران راهور باید تا هفته آینده 50 دستگاه تراکتور را که تاکنون سرشماری و بازدید فنی نشده اند، تعیین و تکلیف کنند.
وی با اشاره به طرح 10 هزار هکتاری مقام معظم رهبری افزود: روزانه 65 میلیارد ریال برای اجرای این طرح به استان خوزستان پرداخت می شود که دستگاه های مربوطه باید برای دریافت سهم شهرستان پیگیری های لازم را انجام دهند.
حیاتی احیای طرح مقام معظم رهبری را احیای کشاورزی خرمشهر دانست و اظهار کرد: امید است با تلاش مضاعف بتوانیم راندمان بالایی در تولید محصولات کشاورزی شهرستان داشته باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در خصوص اجرای طرح مقام معظم رهبری در خرمشهر گفت: شرکت جهاد نصر در راستای پیگیری این طرح، نقشه برداری از جزیره مینو را آغاز کرده است.
'محمد مطرودی' با اشاره به آماده سازی 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خرمشهر برای کشت پاییزه افزود: هفت هزار هکتار از این اراضی برای کشت گندم، دو هزار هکتار برای کشت جو و 400 هکتار برای کشت کلزا در حال آماده سازی است.
وی مشکلات اصلی کشت پاییزه در خرمشهر را بالا بودن شوری آب، کمبود بذر و تامین سوخت و آب عنوان کرد و گفت: در حال حاضر شوری آب کارون شش هزار میکروموس و در اروندرود 10 هزار میکروموس می باشد که مشکلاتی را برای کشاورزی منطقه بوجود آورده است.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر با اشاره به مشکلات طرح یکهزار و 200 هکتاری افزود: معاونت بهره برداری سازمان آب و برق خوزستان برای تحویل ایستگاه های پمپاژ سالانه بیش از چهار هزار میلیارد ریال تعیین کرده که برای کشاورزان به صرفه نیست.
وی اظهار کرد: در نشست با مقامات وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد که تحویل ایستگاه های پمپاژ به کشاورزانی که از قدرت مالی برخوردار نیستند به صورت اقساط و به مدت پنج سال انجام شود.
رییس امور آب جنوب نیز با اشاره به اجرای طرح یکهزار و 200 هکتاری توسط سازمان آب و برق خوزستان افزود: این طرح چند سالی است که آماده تحویل می باشد ولی متاسفانه شرکت تولید کشاورزی این ایستگاه ها را تحویل نگرفته است.
'فرهنگ پورصدامی' گفت: شرکت کرخه و شاوور به عنوان شرکت تابعه سازمان آب و برق خوزستان موظف به نگهداری ایستگاه پمپاژ اولیه شده است.
وی افزود: متاسفانه به رغم گذشت زمان زیاد از طرح یکهزار و 200 هکتاری همچنان مشکلات وجود دارند ولی قانون به ما اجازه بی استفاده ماندن این طرح را نمی دهد.
رییس اداره شیلات خرمشهر نیز در این نشست گفت: فاز دوم مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان به 88 شرکت تعاونی واگذار و 90 درصد زیرساخت آن انجام شده است.
'احمد علی پناه' افزود: قرار بود توسعه 10 درصد از زیرساخت باقی مانده مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان بر عهده بهره برداران باشد ولی با توجه به دوگانگی ایجاد شده در بکارگیری افراد بیکار، این طرح به بهره برداری کامل نرسیده است.
وی با اشاره به مشارکت 25 تعاونی در این طرح اظهار کرد: مشارکت این تعاونی ها در این طرح مهم بود و بانک ها می بایست به هر تعاونی یک میلیارد ریال اعتبار تخصیص دهند ولی متاسفانه تاکنون اجرای کامل این طرح با تاخیر مواجه شده است.


پیوند کوتاه :


Telegram

نظرات بینندگان:

نام :
ایمیل :
* نظر:
* کلمه امنیتی:
 
پر کردن فیلد های ستاره دار (*) اجباری است.