خوانا

پایگاه خبری تحلیلی

» . . .

آخرین اخبار

تاریخ انتشار : ۴ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۱
کد خبر : 37666
Share

شریعتی:کتابخانه‌های ما متناسب با پیشرفت‌های فن‌آوری دنیا رشد نکرده‌اند

استاندار خوزستان گفت: ‌وضعیت فرهنگی استان به گونه‌ای است که از روی نوع انتخاب کتاب‌ها برای مطالعه و نوع گرایش افراد می‌توان تحلیل کرد که جامعه در چه مسیری در حال حرکت است.

استاندار خوزستان گفت: ‌وضعیت فرهنگی استان به گونه‌ای است که از روی نوع انتخاب کتاب‌ها برای مطالعه و نوع گرایش افراد می‌توان تحلیل کرد که جامعه در چه مسیری در حال حرکت است.
غلام‌رضا شریعتی در جلسه شورای انجمن کتابخانه‌های عمومی استان که امروز در استانداری برگزار شد، با تبریک فرارسیدن عید سعید فطر ادامه داد:‌ عقیده ‌دارم تیم کتابخانه‌های استان باید مشاورانی داشته باشد تا این موضوعات را تحلیل و آنها را در قالب گزارش به ما ارایه دهند تا به واسطه آن ما نیز بتوانیم تصمیماتی اتخاذ کنیم و در جهت اصلاح و تقویت گام برداریم.
وی افزود: تحلیل‌های محتوایی علاوه بر پربار شدن جلسات باعث تاثیرگذاری بر روند استان نیز خواهد شد، اما نکته‌ای که مهم است این است که این تحلیل‌های محتوایی باید عمیق‌تر شوند که در این راستا انتظار داریم نهاد کتابخانه‌های استان فعال‌تر و عمیق‌تر عمل و ارایه گزارش کند تا ما بتوانیم تصمیمات عالمانه‌تر و مطابق با ذوق جامعه اتخاذ کنیم.
استاندار خوزستان اضافه کرد: بعضا این ذهنیت وجود دارد که مسؤولان با مردم فرسنگ‌ها فاصله دارند. بنابراین تحلیل محتوایی این فاصله را کم می‌کند و باعث می‌شود آنچه ما فکر می‌کنیم و برداشت می‌کنیم با برداشت جامعه یکسان شود.
شریعتی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش، ‌کانون پرورش فکری و کتابخانه‌ها خاطرنشان کرد: در این حوزه هر اندازه سرمایه‌گذاری شود جای دوری نخواهد رفت و در نهایت بر روند جامعه تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
وی گسترش کتابخانه‌ها، فرهنگ کتابخوانی و به‌روز کردن کتابخانه‌ها را موجب کاهش نابسامانی‌ها در قشرهای مختلف جامعه و همچنین از بین بردن اظهار نظرهای غیرکارشناسی دانست و گفت: هر اندازه که ما بتوانیم تغذیه علمی و کارشناسی افراد را بیشتر کنیم نظرات عنوان شده در فضای مجازی نیز منطقی‌تر و عالمانه‌تر خواهد بود.
استاندار خوزستان خطاب به اعضای شورای کتابخانه‌های عمومی استان هم گفت: امیدوارم ظرفیت جذب اعتبارات به نحو احسن در شما ایجاد شود و در نهایت این اعتبارات باعث تاثیرگذاری در جامعه هدف شما شود.
وی با اشاره به این که امسال اعتبار قابل ملاحظه‌ای برای تکمیل و تجهیز کتابخانه‌های استان در نظر گرفته شده است اظهار کرد: مبلغ این اعتبار نزدیک به 11 میلیارد تومان است که این میزان بیشترین اعتبار در کل کشور بوده است. ضمن این که مبلغ پنج میلیارد تومان نیز به احداث کتابخانه‌های دیجیتالی در استان اختصاص داده‌ایم.
شریعتی تاکید کرد: هماهنگی میان آموزش و پرورش و نهاد کتابخانه‌ها، هماهنگی بین کانون پرورش فکری و نهاد کتابخانه‌ها و راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار و روستایی جزو برنامه‌های امسال ما است زیرا پروژه‌های بسیار خوبی را در باب کتابخانه‌های نیمه کاره داریم که به یاری خدا امسال تکمیل خواهند شد.
استاندار با بیان این که خوزستان از شاخص‌های برنامه پنج ‌ساله ششم بسیار عقب است گفت: باید این شاخص را افزایش یافت زیرا یکی از دلایل این عقب‌ماندگی این است که کتابخانه‌های ما متناسب با پیشرفت‌های فن‌آوری دنیا رشد نکرده‌اند.
او ادامه داد: با فعالیت‌هایی که انجام شده است در سال 95 میزان مشترکان کتابخانه‌های ما 15 درصد نسبت به سال 94 رشد داشته است. این درحالی است که این میزان در سال‌های قبل رو به نزول بود.
شریعتی اظهار امیدواری کرد: با برنامه‌هایی که امسال برای به‌روز  و دیجیتالی کردن کتابخانه‌های استان وجود دارد رشد مشترکان کتابخانه‌ها در سال 96 نسبت به سال 95 از 15 درصد فراتر رود.
در ادامه این جلسه علی‌حسین حسین‌زاده، معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان، نیز اظهار کرد:‌ با گسترش فرهنگ کتابخوانی قطعا می‌توان شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در همه جوامع از جمله خوزستان بود.
وی با بیان این که‌ میزان آسیب‌های اجتماعی در کشور ما بالا است و راه‌ حل آن گسترش فعالیت‌های فرهنگی و کتابخوانی است تصریح کرد: متاسفانه شاهد هستیم در کشوری که انتخاباتی پرشور در آن برگزار می‌شود و رییس‌ جمهوری با اکثریت قاطع آرا برگزیده می‌شود، در روز قدس، که روز وحدت است، رفتارهایی خلاف اخلاق در خصوص رییس ‌جمهور رخ می‌دهد. آن گسترش فرهنگی که از آن صحبت می‌کنیم در راستای کاهش همین بی‌اخلاقی‌ها است چون اگر فرهنگ‌سازی صورت گیرد، قطعا شاهد چنین صحنه‌هایی نخواهیم بود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان با ابراز تاسف از رخ دادن چنین رفتارهایی در جامعه گفت: ‌این اتفاقات مسوولیت ما را سنگین‌تر می‌کند ولی در عین حال باعث می‌شود که در راستای مبنا قرار دادن کتاب و فرهنگ در جامعه مصمم‌تر از قبل شویم. این در حالی است که دین ما همواره به آگاهی و ایمان تاکید دارد.
حسین‌زاده همچنین با اشاره به تامین اعتبار اجرای برنامه‌های کتابخوانی گفت: در این خصوص استاندار همواره به ما گوشزد کرده است که در حوزه فرهنگ و کارهای اجتماعی طرح‌های جدید ارایه شود و همواره این اطمینان را داده است که اعتبارات آن را به هر نحوه ممکن تامین خواهد کرد.
وی افزود: ما این مسیر را دنبال خواهیم کرد تا در آینده شاهد گسترش هر چه بیشتر فرهنگ ‌اسلامی و عمیق‌تر شدن این فرهنگ در جامعه باشیم چراکه این موضوع تنها راه سعادت و سرفرازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. 


پیوند کوتاه :


Telegram

نظرات بینندگان:

نام :
ایمیل :
* نظر:
* کلمه امنیتی:
 
پر کردن فیلد های ستاره دار (*) اجباری است.